Ginecologia

ginecología-clínica-eupnea-mar-especislitas-salud-mujer

QUÈ SÓN LA GINECOLOGIA I L’OBSTETRÍCIA?

L’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia es dedica a atendre les necessitats de la salut integral de les dones, tant pel que fa a la prevenció com al seguiment d’una posible patologia.

La branca de la Ginecologia, estudia y tracta les malaties del sistema reproductor femení: transtorns menstruals, patologies mamaries, menopausa, etc; i la branca d’Obstetrícia, dóna atenció integral a les dones durant tot el seu perìode fèrtil (embaràs, part i postpart)

També es tracten altres tipus de problemes, com la menopausa, l’estudi de la salut sexual i reproductiva de les dones, l’anticoncepció, l’esterilitat, els problemes hormonals, etc.

Una revisió ginecològica regular és necessària per prevenir i detectar qualsevol alteració que pugui existir.

Per una altra banda, a Clínica Eupnea contem amb nutricionistes especialitzades en tractar la salut hormonal de les dones.

Aportar els nutrients adequats pot ajudar a equilibrar la relació hormonal femenina i, d’aquesta manera, ajudar a regular la menstruació, alleujar el síndrome premenstrual o menstrual, potenciar la fertilitat i la preparació abans o després de l’embaraç. També pot ajudar a la reducció dels símptomes de la menopausa.

Consulta totes les nostres especialitats aqui.

ecografos-medico-especialista

ESTUDIS DIAGNOSTICS

 • Ecografia Abdominal: Es tracta d’una prova que funciona mitjançant ondes sonores o ultrasons. Es realitza per a dones embaraçades de control prenatal en la que es comprova el correcte desenvolupament del fetus per una imatge de lembrió al interior de la placenta.
 • Ecografia Ginecològica Transvaginal i Doppler Color: És la prova d’examinació de l’úter, el coll uterí, els ovaris i les trompes de Falopi. Amb aquesta prova es poden aconseguir la detecció de patologies benignes y neoplàstiques. Per això, es recomana que totes les dones es realitzin aquesta prova periòdicament.
 • Citologia: La citologia vaginal estudia les cèl·lules que s’obtenen mitjançant el rapat del coll uterí. Gràcies a aquesta prova poden detectar-se de manera ràpida moltes malaties cancerígenes, com el càncer de cèrvix, associat al Virus del Papil·loma Humà. La recomanació general per pacients sanes és d’una citologia cada 2 anys.
 • Anàlisi Clínics: Consisteix en una prova de laboratori on la mostra s’obté a partir de sang, orina, excrements, etc. Normalment la sol·licita el metge especialista com prova complementària per confirmar o descartar un diagnòstic.
 • Anàlisi Metabòliques: A la especialitat de gilecologia, és una prova molt útil per valorar la carència o abundància d’algunes hormones.
 • Estudi de malalties de transmissió sexual (test ETS): Les proves ETS es fan servir per saber si existeix una infecció transmesa sexualment. Depenen del tipus d’infecció que se sospiti, es poden fer: anàlisi de sang, d’orina, proves amb hisop, punció espinal, etc.
  Obrir xat
  Hola!
  Necessites ajuda?