Ginecologia

ginecología-clínica-eupnea-mar-especislitas-salud-mujer

QUÈ SÓN LA GINECOLOGIA I L’OBSTETRÍCIA?

L’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia es dedica a atendre les necessitats de la salut integral de les dones, tant pel que fa a la prevenció com al seguiment d’una posible patologia.

La branca de la Ginecologia, estudia y tracta les malaties del sistema reproductor femení: transtorns menstruals, patologies mamaries, menopausa, etc; i la branca d’Obstetrícia, dóna atenció integral a les dones durant tot el seu perìode fèrtil (embaràs, part i postpart)

També es tracten altres tipus de problemes, com la menopausa, l’estudi de la salut sexual i reproductiva de les dones, l’anticoncepció, l’esterilitat, els problemes hormonals, etc.

Una revisió ginecològica regular és necessària per prevenir i detectar qualsevol alteració que pugui existir.

Per una altra banda, a Clínica Eupnea Palamós contem amb nutricionistes especialitzades en tractar la salut hormonal de les dones.

Aportar els nutrients adequats pot ajudar a equilibrar la relació hormonal femenina i, d’aquesta manera, ajudar a regular la menstruació, alleujar el síndrome premenstrual o menstrual, potenciar la fertilitat i la preparació abans o després de l’embaraç. També pot ajudar a la reducció dels símptomes de la menopausa.

Si vols demanar cita amb un ginecòleg a Palamós, som la teva Clínica. Pots consultar totes les nostres especialitats aqui.

ecografos-medico-especialista

ESTUDIS DIAGNOSTICS A CLÍNICA EUPNEA PALAMÓS

 • Ecografia Abdominal: Es tracta d’una prova que funciona mitjançant ondes sonores o ultrasons. Es realitza per a dones embaraçades de control prenatal en la que es comprova el correcte desenvolupament del fetus per una imatge de lembrió al interior de la placenta.
 • Ecografia Ginecològica Transvaginal i Doppler Color: És la prova d’examinació de l’úter, el coll uterí, els ovaris i les trompes de Falopi. Amb aquesta prova es poden aconseguir la detecció de patologies benignes y neoplàstiques. Per això, es recomana que totes les dones es realitzin aquesta prova periòdicament.
 • Citologia: La citologia vaginal estudia les cèl·lules que s’obtenen mitjançant el rapat del coll uterí. Gràcies a aquesta prova poden detectar-se de manera ràpida moltes malaties cancerígenes, com el càncer de cèrvix, associat al Virus del Papil·loma Humà. La recomanació general per pacients sanes és d’una citologia cada 2 anys.
 • Anàlisi Clínics: Consisteix en una prova de laboratori on la mostra s’obté a partir de sang, orina, excrements, etc. Normalment la sol·licita el metge especialista com prova complementària per confirmar o descartar un diagnòstic.
 • Anàlisi Metabòliques: A la especialitat de gilecologia, és una prova molt útil per valorar la carència o abundància d’algunes hormones.
 • Estudi de malalties de transmissió sexual (test ETS): Les proves ETS es fan servir per saber si existeix una infecció transmesa sexualment. Depenen del tipus d’infecció que se sospiti, es poden fer: anàlisi de sang, d’orina, proves amb hisop, punció espinal, etc.
  Què és la ginecologia i quan hauria de visitar un ginecòleg?
  • La ginecologia és la branca de la medicina que es dedica a la salut de la dona, especialment a l’aparell reproductor femení. S’ha de visitar un ginecòleg regularment des de l’adolescència o quan es comencen les relacions sexuals.
  Quins són els controls de salut ginecològics més importants?
  • Els controls ginecològics més importants inclouen la citologia vaginal (Papanicolau) per detectar càncer de coll uterí, la mamografia per al control dels pits, i controls regulars per a la planificació familiar i la salut reproductiva.

  Quins són els símptomes d'una infecció vaginal i com es tracta?
  • Els símptomes poden incloure picor, olor desagradable o flux vaginal anormal. El tractament dependrà de la causa, que pot ser una infecció fúngica, bacteriana o altres factors.

  Què puc fer per mantenir una salut ginecològica òptima?
  • Mantenir una higiene adequada, utilitzar protecció en les relacions sexuals, fer exercici regular, tenir una dieta equilibrada i no fumar poden ajudar a mantenir una salut ginecològica òptima.

  Què puc esperar durant una visita ginecològica?
  • Durant una visita ginecològica, el ginecòleg pot realitzar un examen pelvià, una citologia vaginal, discutir sobre la salut sexual i reproductiva, i respondre a qualsevol pregunta o preocupació.

  Què s'ha de fer en cas de menstruació irregular?
  • Si tens menstruacions irregulars, és recomanable consultar amb un ginecòleg per determinar la causa subjacent i discutir opcions de tractament o maneig.

  Quan hauria de començar la detecció del càncer de mama?
  • La detecció del càncer de mama sol començar amb mamografies regulars a partir dels 40 o 50 anys, segons les recomanacions del teu metge.

   

  Obrir xat
  Hola!
  Necessites ajuda?