Cardiologia

QUÈ ÉS LA CARDIOLOGIA?

La Cardiologia és l’especialitat mèdica pròpia del cor i de l’aparell circulatori.

La prevenció bàsica en cardiologia és la dieta, l’activitat física i la disminució de pes. També la detecció de casos d’hipertensió, diabetis, dislipèmia, síndrome d’apnees del son o tabaquisme, on caldrà confirmar el diagnòstic i iniciar un tractament.

Forma part de la prevenció el reconeixement mèdic de les persones que realitzen exercici físic intens, presenten els factors de risc comentats o són familiars de pacients amb patologia cardíaca prematura o factors de risc.

Les malalties més freqüents per l’especialitat de Cardiologia són l’angina de pit, infart de miocardi, arrítmies, valvulopatias i insuficiència cardíaca. El símptoma més relacionat amb la consulta de Cardiologia al nostre centre de Palamós és la presència de dolor toràcic.

A Clínica Eupnea, el nostre compromís és oferir i desenvolupar el circuit adequat per a un reconeixement cardiològic global, personalitzat en funció dels antecedents i l’estil de vida de cada persona. Així com amb l’ajuda i opinió d’altes profesionals del nostre centre. Si estàs buscant un cardiòleg a Palamós, som la teva Clínica.

consultorio-medico-clinica-cardiologia-respiratoria

Les proves diagnòstiques són realitzades per un especialista en Cardiologia. El cardiòleg emet els informes, prescriu el tractament i realitza el seguiment del pacient.

La informació mèdica relacionada amb malalties cardiològiques es pot trobar a la pàgina web de la fundació espanyola del cor.

Si desitges més informació, o vols demanar una visita mèdica amb els nostres especialistes de Cardiologia, contacta amb el nostre centre a Palamós (Girona).

ESTUDIS DIAGNOSTICS A CLÍNICA EUPNEA PALAMÓS

  • Electrocardiograma: També conegut com ECG. És la prova que enregistra les senyals elèctriques del cor. És una prova capaç de detectar de forma ràpida un problema cardíac. El seu objectiu és mostrar que el cor batega a un ritme i força normals.
  • Ecocardiograma: A aquesta prova, es fan servir ondes sonores que permetin obtenir una imatge del cor. D’aquesta manera, ell/la cardiòleg/loga pot mirar com el cor batega i bombeja la sang. Un ecocardiograma és capaç d’identificar moltes malalties cardíaques.
  • Holter: Es tracta d’un dispositiu que es fica al pit i enregistra un seguiment del ritme cardíac del pacient. És a dir, emmagatzema l’electrocardiograma d’una persona però en un periode de temps més gran (generalment de 24h). A Clínica Eupnea, portem a terme dues proves d’aquest tipus:
    • Holter ECG: Es fa servir per monitoritzar la freqüència cardíaca i portar a terme l’estudi de possibles arrítmies.
    • Holter de pressió: Estudi ambulatori per monitoritzar la pressió arterial de forma continuada.
  • Ergometria o prova d’esforç: Aquesta prova se sol realitzar en pacients amb mal de pit. Consisteix en realitzar un determinat esforç físic de certa intensitat mentre es miren possibles alteracions al cor que indiquen l’existència de malaltie coronària. La prova se sol realitzar conjuntament amb un electrocardiograma.
  • Eco Doppler troncs supraaòrtics: Prova útil de l’estat de la circulació adjacent al cor, concretament els vasos que irriguen el cervell.
Obrir xat
Hola!
Necessites ajuda?