Podologia

QUÈ ÉS LA PODOLOGIA?

La podologia és una branca de la medicina que té per objectiu l’estudi, el diagnòstic i el tractament de les malalties i alteracions que afecten al peu.

A més a més, el nostre equip és espcialista en POSTUROLOGIA, oferint un tractament integral del peu amb un enfocament global del cos i la postura.

A Clínica Eupnea Palamós el nostre equip de podologia ofereix diferents serveis, com els que es poden veure a continuació. 

Busques un podòleg a Palamós? Posa’t en contacta amb nosaltres!

 

ESTUDIS DIAGNOSTICS A CLÍNICA EUPNEA PALAMÓS

  • Estudi biomecànic de la petjada: L’estudi biomecànic de la petjada és el conjunt de proves diagnòstiques que es realitzan per un especialista en podologia amb la fi de conèixer o prevenir possibles patologies i lesions del peu.
  • Quiropòdia: Es un tractament podològic que s’encarrega d’eliminar, entre altres: ungles encarnades, callositats, fongs a la pell i a les ungles, berrugues… amb la finalitat d’evitar que aquestes lesions siguin més greus.
  • Plantilles personalitzades i fetes a mida: S’apliquen a pacients amb alteracions funcionals a les extreminats inferiors com metatarsàlgia, esperó calcani, fascitis, peu diabètic, alteracions del peu en infants, etc.
  • Podologia Infantil: Tracta les alteracions i defectes estructurals o funcionals dels peus dels nens. per evitar problemes o complicacions futures.
  • Podologia Peu Diabètic: Algunes persones diabètiques poden desenvolupar complicacions vasculars i neuropàtiques cròniques que poden tenir conseqüències com úlceres o símptomes al peu.
ginecologia-salud-mujer-embarazo-revision-ovarios-utero
Quan hauria de visitar un podòleg?

Hauries de visitar un podòleg si tens dolor als peus, canvis a les ungles, callositats, infeccions, problemes per caminar o qualsevol altre problema relacionat amb els peus. També és recomanable per a persones amb diabetis, ja que són més propenses a tenir problemes als peus.

Què és un peu pla i com es tracta?

El peu pla és una condició en la qual l’arc del peu és més baix del normal o està absent. Els tractaments poden incloure exercicis per enfortir els músculs del peu, plantilles ortopèdiques, i en casos greus, cirurgia. Consulta el teu podòleg per a una avaluació i recomanacions específiques.

Com puc prevenir les butllofes als peus?

Per prevenir les butllofes, utilitza calçat adequat i còmode, assegura’t que els teus peus estiguin secs, utilitza mitjons de materials transpirables i evita les sabates noves o ajustades durant períodes prolongats. Si et surten butllofes, mantén-les netes i evita rebentar-les per prevenir infeccions.

Què són els fongs a les ungles i com es tracten?

Els fongs a les ungles (onicomicosi) són infeccions que fan que les ungles es tornin gruixudes, descolorides i fràgils. El tractament pot incloure medicaments antifúngics tòpics o orals, i en casos severs, la retirada de l’ungla afectada. Consulta el teu podòleg per al diagnòstic i tractament adequat.

Què és la fascitis plantar i com es tracta?

La fascitis plantar és una inflamació de la fàscia plantar, una banda de teixit que corre per la planta del peu. Els símptomes inclouen dolor al taló, especialment al matí. El tractament pot incloure estiraments, ús de plantilles ortopèdiques, fisioteràpia, i en alguns casos, injeccions de corticoides o cirurgia.

Com es poden tractar les ungles encarnades?

Les ungles encarnades es poden tractar mantenint les ungles tallades rectes i no massa curtes, utilitzant calçat còmode, i evitant la pressió sobre els dits dels peus. Si la condició és dolorosa o recurrent, consulta el teu podòleg, qui pot realitzar un procediment per retirar la part de l’ungla que està encarnada.

Què és un esperó calcani i com es tracta?

Un esperó calcani és una projecció òssia que es desenvolupa al taló. Pot causar dolor al caminar o estar dempeus. El tractament pot incloure ús de taloneres, estiraments, fisioteràpia, i en casos severs, injeccions de corticoides o cirurgia. Consulta el teu podòleg per a una avaluació i recomanacions específiques.

 

Obrir xat
Hola!
Necessites ajuda?