Ecografia Doppler

EN QUÈ CONSISTEIX AQUESTA PROVA?

L’ecografia Doppler és l’estudi per imatges de la sang que circula als vasos sanguinis mitjançant ondes de so. Aquestes ondes de so es reflexen als objectes en moviment, com són, en aquest cas, els glòbuls vermells de la sang.

La principal diferència amb les ecografies normals és precisament la possibilitat d’obervar el moviment sanguini.

Alguns tipus d’ecografies Doppler són:

  • Doppler color
  • Doppler de potència
  • Doppler espectral
  • Doppler d’onda contínua

L’ecografia Doppler es fa servir pel diagnòstic d’algunes malalties del cor i per estudia la circulació de la sang i si existeix alguna obstrucció als vasos sanguinis.

També, pel cas de les dones embarassades, és una prova molt útil ja que permet visualitzar l’estat cirulatori del fetus.

ALGUNES DADES SOBRE ECOGRAFIA DOPPLER

Al igual que a una ecografia normal, l’ecografia Doppler no utilitza radiació, d’aquí el seu ús per dones embarassades i nens. A més a més, també és pot repetir tantes vegades com sigui necessari.

Aquestes exploracions ecogràfiques no necessiten preparació per part del pacient.

Respecte a la roba és preferible fer servir roba còmoda que permeti fàcilment deixar al descobert la zona corporal a explorar.

Durant l’exploració s’utilitza el gel ultrasònic que evita que l’aire s’interposi entre el transductor font dels ultrasons i la pell. El gel ultrasònic es fabrica a base d’aigua i és fàcil de retirar una vegada acabada l’exploració.

L’ecografia Doppler és indolora. En algun cas, el pas del transductor pot resultar incòmode per la lleu pressió necessària.

Aquestes ecografies poden portar una mica més de temps en portar-se a terme que les ecografies normals. Normalment la seva durada varia entre 30 i 60 minuts.

Obrir xat
Hola!
Necessites ajuda?