La infermeria domiciliària és un tipus d’atenció mèdica prestada per professionals sanitaris autoritzats en la comoditat de la llar del pacient.

És una alternativa a les cures hospitalàries tradicionals i cada vegada és més popular pels seus nombrosos avantatges.

La infermeria domiciliària és adequada per a pacients de totes les edats, des de nadons fins a gent gran, i es pot utilitzar per a diverses afeccions, com ara malalties cròniques, lesions i cures postoperatòries.

Els serveis d´infermeria domiciliària s´adapten a les necessitats individuals de cada pacient i estan dissenyats per fomentar la comoditat, la independència i la curació. La infermeria a domicili pot incloure una àmplia gamma de serveis, com ara la gestió de la medicació, la cura de ferides, la fisioteràpia, etc.

Diferències entre la infermeria domiciliària i les cures hospitalàries tradicionals

Una de les diferències principals entre la infermeria domiciliària i l’atenció hospitalària tradicional és la ubicació de les cures. A les cures hospitalàries tradicionals, els pacients reben atenció mèdica en un hospital o un altre centre mèdic. En canvi, la infermeria domiciliària permet als pacients rebre atenció mèdica en la comoditat de casa seva. Això pot ser especialment beneficiós per als pacients que prefereixen estar envoltats d’un entorn familiar i de membres de la família.

Una altra diferència entre la infermeria domiciliària i latenció hospitalària tradicional és el nivell datenció personalitzada. A l’atenció hospitalària tradicional, els pacients poden rebre cures de diversos professionals sanitaris i la seva atenció pot estar dividida entre diferents departaments. En canvi, la infermeria domiciliària ofereix als pacients l¿atenció individualitzada d¿un professional sanitari especialitzat. Això pot ser especialment beneficiós per als pacients que requereixen una atenció més individualitzada o que tenen necessitats mèdiques complexes.

Per acabar, la infermeria domiciliària pot ser més rendible que l’atenció hospitalària tradicional. Les estades hospitalàries poden ser cares, sobretot per als pacients que requereixen estades perllongades o visites freqüents. En canvi, la infermeria a domicili permet als pacients rebre una atenció mèdica d’alta qualitat a un cost més baix, sobretot si no requereixen supervisió mèdica constant.

 

Beneficis de la infermeria a domicili per a pacients i familiars

La infermeria domiciliària té nombrosos avantatges tant per als pacients com per als familiars. Per als pacients, l’assistència a domicili pot proporcionar més nivell de comoditat i independència. Els pacients poden rebre atenció mèdica en la comoditat de la pròpia llar, envoltats d’un entorn familiar i dels seus éssers estimats. Això pot ajudar a reduir l’estrès i afavorir-ne la curació.

A més, la infermeria domiciliària pot ser més còmoda per als pacients i les famílies. Els pacients no han de desplaçar-se a un hospital o centre mèdic per rebre cures, cosa que pot ser especialment beneficiosa per als qui tenen problemes de mobilitat o viuen en zones rurals. La infermeria a domicili també pot proporcionar un major nivell de privadesa i confidencialitat, ja que els pacients no han de compartir habitació ni instal·lacions amb altres pacients.

Per als familiars, l’assistència a domicili pot proporcionar tranquil·litat i reduir la càrrega de cura. Els familiars no han de prestar cures constants als seus éssers estimats, cosa que pot ser especialment beneficiós per als familiars que tenen altres responsabilitats o que viuen lluny.

La infermeria domiciliària també pot proporcionar als familiars més informació sobre l’estat mèdic i les cures del seu ésser estimat, cosa que pot ajudar a millorar la comunicació i la presa de decisions.

 

Tipus de serveis d’infermeria domiciliària

Els serveis d’infermeria a domicili poden variar segons l’estat mèdic i les necessitats del pacient. Alguns dels tipus més comuns de serveis d’infermeria a domicili inclouen:

 • Gestió de la medicació: Els infermers a domicili poden ajudar els pacients a gestionar els medicaments, inclosa l’administració d’injeccions, el control dels efectes secundaris i la garantia que els medicaments es prenen a temps.
 • Cura de ferides: A més de l’anterior, aquests infermers poden proporcionar serveis de cura de ferides, incloent-hi canvis d’apòsits, avaluació de ferides i control d’infeccions.
 • Serveis de rehabilitació: Els infermers a domicili també poden prestar serveis de fisioteràpia, teràpia ocupacional i logopèdia per ajudar els pacients a recuperar-se de lesions o intervencions quirúrgiques.
 • Gestió de malalties cròniques: Gran part dels serveis de la infermeria domiciliària consisteix a proporcionar cures contínues a pacients amb malalties cròniques, com ara diabetis, cardiopaties i MPOC.
 • Cures pal·liatives: Igual que amb el punt anterior, els infermers a domicili poden proporcionar serveis de cures pal·liatives a pacients amb malalties greus, inclòs el tractament del dolor, el control dels símptomes i el suport emocional.

Com trobar un infermer a domicili qualificat

Trobar un infermer a domicili qualificat pot ser una tasca descoratjadora, però hi ha diversos recursos disponibles per ajudar.

Una de les millors maneres de trobar un infermer a domicili qualificat és demanar referències a amics, familiars o professionals sanitaris. També es poden cercar agències d’infermeria a domicili a Internet o a la guia telefònica local.

En triar una clínica amb servei d’infermeria domiciliària, és important investigar i fer preguntes. Sempre assegureu-vos que la clínica està autoritzada i acreditada per oferir aquest servei.

A Clínica Eupnea estem autoritzats i acreditats per oferir serveis d’infermeria domiciliària als nostres pacients. A més, comptem amb personal altament qualificat i amb experiència en latenció a domicili.

Què cal esperar d’una visita d’infermeria a domicili

Durant una visita d’infermeria a domicili, l’infermer a domicili sol fer una sèrie de tasques en funció de l’estat mèdic i les necessitats del pacient. Aquestes tasques poden incloure:

 • Avaluar les constants vitals del pacient, com ara la tensió arterial, el pols i la temperatura.
 • Administrar medicaments, incloent-hi injeccions, medicaments orals i teràpia intravenosa.
 • Proporcionar serveis de cura de ferides, inclosos els canvis d’apòsits i l’avaluació de ferides.
 • Prestació de serveis de rehabilitació, com ara fisioteràpia, teràpia ocupacional i logopèdia.
 • Educar els pacients i els seus familiars sobre el seu estat de salut i les seves cures.

L’infermer a domicili sol documentar les troballes i proporcionar actualitzacions periòdiques a l’equip sanitari del pacient, inclosos el metge i altres professionals sanitaris.

  Equips i subministraments d’infermeria domiciliària

  La infermeria domiciliària pot requerir lús dequips i subministraments especialitzats, depenent de lestat mèdic i les necessitats del pacient. Alguns tipus comuns d’equips i subministraments utilitzats a la infermeria a domicili inclouen:

  1. Dispositius mèdics, com ampolles d’oxigen, nebulitzadors i ventiladors.
  2. Ajuts per a la mobilitat, com a caminadors, bastons i cadires de rodes.
  3. Material per a la cura de ferides, com apòsits, gases i esparadrap.
  4. Subministraments per a incontinència, inclosos bolquers per a adults i orinals.
  5. Equip d’administració de medicaments, incloses xeringues, agulles i bosses intravenoses.

  A Clínica Eupnea, i específicament, per al servei d’infermeria a domicili, proporcionem l’equip i els subministraments necessaris com a part dels nostres serveis.

  Cobertura de l’assegurança d’infermeria domiciliària

  Els serveis d’infermeria a domicili poden estar coberts per l’assegurança, segons l’estat de salut del pacient i el pla d’assegurança. Pots consultar les mútues amb què treballem a la nostra pàgina principal.

  És important consultar la companyia d’assegurances per determinar quins serveis d’infermeria a domicili estan coberts i de quines despeses se’n pot fer càrrec.

  Infermeria domiciliària davant de vida assistida

  L’assistència a domicili i la vida assistida són dos tipus diferents de cures que poden ser adequades per a diferents pacients i situacions. La infermeria domiciliària és un tipus datenció mèdica que es presta al domicili del pacient, mentre que la vida assistida és un tipus datenció residencial que es presta en un centre.

  La vida assistida pot ser més apropiada per a pacients que requereixen cures més extenses o que tenen mobilitat limitada. Els centres de vida assistida ofereixen un nivell més alt de supervisió i assistència en les activitats de la vida diària, com banyar-se, vestir-se i menjar.

  La infermeria a domicili pot ser més adequada per a pacients que requereixen cures mèdiques però no necessiten supervisió constant ni ajuda amb les activitats de la vida diària. La infermeria domiciliària permet als pacients rebre atenció mèdica en la comoditat de la pròpia llar, envoltats d’un entorn familiar i dels seus éssers estimats.

  Conclusió: És l’atenció domiciliària adequada per a tu o els teus éssers estimats?

  infermeria domiciliària

  L’assistència a domicili pot oferir nombrosos avantatges a pacients i familiars, com ara atenció personalitzada, comoditat i rendibilitat.

  Si tu mateix o un ésser estimat necessiteu atenció mèdica, la infermeria domiciliària pot ser una alternativa adequada a l’atenció hospitalària tradicional oa la vida assistida.

  Poseu-vos en contacte amb nosaltres aquí si necessiteu informació sobre aquest servei o si necessiteu algun tipus d’assistència.

  Obrir xat
  Hola!
  Necessites ajuda?