Saps què és el Ozempic? Aquest tipus de fàrmac és fonamental en el tractament de la diabetis i, com s’ha descobert recentment, també serveix per combatre l’obesitat. No obstant això, actualment no és fàcil adquirir-lo. Generalment, el problema de desproveïment és perquè les persones de constitució normal usen aquest medicament amb la finalitat de perdre pes.

El problema de l’ús desproporcionat d’aquesta medicina té a veure amb la difusió que moltes celebritats li han donat com una solució màgica per baixar alguns quilos de més. Això no obstant, hem de tenir en compte que aquest medicament només està recomanat per a persones amb Diabetis Tipus II o sobrepès, a més, només s’ha d’adquirir sota prescripció mèdica.

Però com funciona aquest medicament? La composició de l’Ozempic genera una sensació de sacietat. Indubtablement, això fa que les persones sentin menys desitjos de consumir aliments. En resum, sí que pot ser un bon aliat contra l’obesitat sota la supervisió mèdica individual.

Si necessites baixar de pes o saber quines accions prendre per portar un estil de vida saludable, demana atenció amb els nostres especialistes de Clínica Eupnea i ells valoraran el teu cas. A la nostra institució mèdica trobareu qualsevol tipus d’especialitat. Per exemple, i relacionat amb la pèrdua de pes, comptem amb grans professionals nutricionistes, dietistes i endocrinòlegs.

Tots els professionals de la nostra clínica estaran preparats per atendre les teves necessitats. A més, seran capaços d’ajudar-te a aconseguir una alimentació equilibrada i un pes òptim.

Què és l’Ozempic?

Ozempic és un medicament per al tractament de la diabetis tipus 2. Bàsicament, és un agonista del receptor del pèptid similar al glucagó 1 (GLP-1). Així, aquest medicament s’utilitza per controlar els nivells de sucre a la sang en adults amb aquest tipus de diabetis.

En línies generals, aquest fàrmac ajuda a augmentar la producció d’insulina. A més, és clau per reduir la producció de glucosa al fetge. D’altra banda, és indispensable per mitigar el risc de complicacions relacionades amb la diabetis, com ara malaltia cardiovascular.

Aquest tipus de medicament és injectable. Així mateix, s’administra un cop per setmana a la majoria de tractaments. De la mateixa manera, es pot utilitzar sol o en combinació amb altres medicaments per a la diabetis, com ara metformina o insulina.

Alguns efectes secundaris comuns d’Ozempic inclouen nàusees, diarrea, cefalea i dolor abdominal. En qualsevol situació, cal informar el metge si s’experimenten efectes secundaris greus o si els símptomes empitjoren.

En general, Ozempic és una opció eficaç per al control de la diabetis tipus 2. Tot i així, ha de ser utilitzat sota la supervisió d’un metge. Per tant, s’aconsella seguir les recomanacions del metge i monitoritzar regularment els nivells de sucre a la sang.

D’altra banda, és rellevant esmentar que alguns assaigs clínics asseguren que l’Ozempic funciona força bé com a reductor de riscos de patir altres malalties cardiovasculars.

Hi ha risc en fer servir Ozempic per perdre pes?

La resposta és que no hi ha més risc que els anteriorment esmentats. Això no obstant, i tal com indiquem per al cas de la Diabetis tipus II, el medicament només s’ha de consumir sota supervisió mèdica. En realitat, no és un medicament que s’hagi d’usar a la lleugera i només se’n recomana l’ús en pacients no diabètics quan aquests pacients tinguin problemes de sobrepès o altres complicacions de salut ocasionades pel seu pes.

Com amb qualsevol altre medicament, hi ha efectes secundaris i complicacions quan aquest s’aplica de forma inadequada. Sota cap circumstància es recomana automedicar-se com Ozempic o qualsevol altre tipus de medicina. Sempre és essencial consultar l’opinió d’un professional a l’àrea mèdica d’interès.

Els efectes de la semaglutida s’han analitzat repetides vegades en pacients amb diabetis i, actualment, també per a aquells pacients no diabètics que consumeixen aquest medicament.

Adquirir Ozempic: la missió impossible de pacients amb diabetis

Com bé esmentem abans, trobar Ozempic a Espanya s’ha convertit en una tasca força àrdua. No obstant, el més alarmant és que no només passa en aquest país. És a dir, el problema de compra d’aquest medicament s’estén per tot el món.

El desproveïment daquest tipus de medicació és global. La novetat va començar a passar des de fa poc temps. El motiu va molt més enllà del seu ús per baixar de pes. En realitat, aquesta situació es va agreujar molt més quan algunes celebritats van començar a promoure’n l’aplicació.

Per a ningú és un secret que, en un món tan globalitzat, en què predomina la tecnologia, tota la informació i desinformació es mou ràpidament. En aquest cas, no n’ha estat l’excepció.

De moment, l’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) va confirmar que la disponibilitat d’aquest medicament per a aquest 2023 no serà constant. Això d’acord amb la informació subministrada per part de la farmacèutica a càrrec de l’elaboració d’aquest fàrmac anomenat Novo Nordisk.

Per això, davant d’aquesta problemàtica, les recomanacions apunten a suggerir altres medicaments de composició similar per tractar pacients amb diabetis tipus 2. Així mateix, s’incentiva a crear consciència sobre l’ús d’Ozempic per aprimar-se, sent només recomanable el seu ús a aquest efecte per a pacients amb obesitat o problemes associats al sobrepès.

Per què ha augmentat tant la demanda d’Ozempic?

Doncs, com assenyalem abans, diverses celebritats e influencers populars han promogut lús dOzempic per perdre pes de forma ràpida i efectiva. Ara bé, és important exposar que cap d’aquestes persones no pateix diabetis ni molt menys obesitat.

Fins i tot, a propòsit d’això, el diari The Wall Street Journal va publicar un article en el qual explica com diverses figures “elitistes” als Estats Units adquireixen aquest medicament de forma il·lícita i el distribueixen. Textualment, aquest diari fa referència a l’Ozempic com “el fàrmac de Hollywood”.

Un cas popular és Elon Musk. Aquesta persona és, ni més ni menys, que un dels CEO més importants del món. A més, és el propietari de Tesla. Pel 16 de novembre de 2022, aquesta figura pública assegurava a través del seu compte de Twitter que va baixar 13 quilos ràpidament. Com ho va fer? Doncs, va aplicar el mètode de dejuni intermitent i Ozempic.

A més a més de Twitter, hi ha altres xarxes socials que se sumen a la promoció constant d’aquest tractament. Una és Tik Tok. Actualment, el hashtag #Ozempic té un total de 438 milions de vistes. Això últim, deixant de banda altres etiquetes de cerca en què s’inclou el nom del producte i els seus suposats beneficis per perdre pes.

Com és possible que hi hagi desproveïment?

Una interrogant important sobre el desproveïment d’Ozempic n’és la causa si aquest medicament només s’adquireix amb recepta mèdica. Per què passa això? El primer que cal destacar és que la quantitat de persones amb diabetis al món no s’ha multiplicat de forma veloç.

Tenint això clar, la primera raó del desequilibri relacionat amb aquest medicament, té a veure amb la quantitat de metges a Espanya i el món que recepten Ozempic de forma off-label. És a dir, aquest fenomen fa referència a la prescripció del fàrmac fora de la seva indicació aprovada (tractament de diabetis o de l’obesitat).

De fet, per això l’AEMPS ha demanat que es prioritzi la indicació d’aquesta medicina només per a pacients amb diabetis. A més, dels pacients amb obesitat sota recepta mèdica. De la mateixa manera, inciten la comunitat mèdica a evitar receptar Ozempic per aprimar-se en aquells casos en què el pes no suposi un problema de salut.

La semaglutida és miraculosa per perdre pes?

No! en realitat no es tracta d’una medicina miraculosa com cap altra. En el cas de pacients amb diabetis i sobrepès tractats amb Ozempic, es constata una pèrdua de pes del 15%. Tot i així, això passa després d’un període de tractament de 68 setmanes.

La història dels problemes de subministrament d’Ozempic descriu una societat que anhela perdre pes ràpidament sense tenir ni molt menys necessitat de fer-ho. De fet, els qui promouen i utilitzen el fàrmac a aquest efecte, no tenen en compte els riscos per a la seva salut de les persones, tant psicològicament com físicament.

En resum, és important comprendre que el sobrepès pot causar problemes de salut i per això s’ha de tractar. En aquest sentit, és clau evitar l’automedicació i rebre tractament mèdic, consumint Ozempic o qualsevol altre medicament només sota prescripció mèdica. Davant de qualsevol dubte mèdic, és indispensable acudir amb professionals.

Si necessites perdre pes de manera segura, consulta amb els metges de Clínica Eupnea per rebre atenció personalitzada.

Obrir xat
Hola!
Necessites ajuda?